Family & Kids

Op zoek naar een leuke belevenis voor de hele familie die ook nog eens vastgelegd wordt? Het is dan erg leuk om een familieshoot te doen. Een uitje met de hele groep met veel ruimte voor plezier, humor en spontaniteit wat uiteraard de leukste foto’s oplevert.

De invulling van de fotoshoot is compleet samen te bepalen. Natuurlijk komt de hele groep op de foto, maar daarnaast zijn ook andere samenstellingen mogelijk. Zonder aanhang, alleen de kinderen, aparte gezinnen samen. Het is fijn als jullie zelf vooraf hier al over nagedacht hebben, maar spontane ideeën zijn altijd welkom.

Kleding Advies


Yeash! Jullie/jouw fotoshoot staat gepland! Datum en locatie zijn uitgekozen, maar de outfits moeten nog bij elkaar worden geraapt. Wordt het dan toch dat jurkje of moeten we gaan voor een casual overhemd? Donkere of lichte kleuren? Slippers of toch die hoge hakken? Regelmatig wordt er gevraagd naar kledingadvies. Mijn allereerste tip: kies je kleding waar jij je prettig in voelt! Niets is zo vervelend wanneer je je ongemakkelijk voelt of iets aantrekt wat totaal niet bij je past. Wat je draagt is afhankelijk van de tijd van het jaar, de omgeving, de gelegenheid en uiteindelijk jouw persoonlijkheid. Klaar voor kledingtips voor een fotoshoot? Let’s go!

 1. Kies een kleurenpalet die bij jullie/je past

Ga je alleen of met meerdere op de foto? Dan is het belangrijk dat je gaat kijken welke kleuren bij jullie passen. Kies allereerst voor twee basiskleuren. Gebruik zachte of warme kleuren, zoals bijvoorbeeld pasteltinten, en breidt dit verder uit door een tint te kiezen die voorkomt in hetzelfde palet. Kies je bijvoorbeeld voor de twee basiskleuren lichtroze en beige, voeg dan wit of een lichtere tint van de twee kleuren toe. Op deze manier zorg je dat er evenwicht is de hoeveelheid kleuren. Maak je niet druk om meerdere kleuren te gebruiken en houd je niet vast aan die twee kleuren ‘regel’! Als jij dit kleurenpalet kunt combineren met bijvoorbeeld een mooie groentint, voeg dit gerust toe! Laat het dan terugkomen in een ander kledingstuk/accessoire. Zorg ervoor dat alles in geheel is. 

 1. Pas je aan, aan de omgeving van de fotoshoot

Heb jij een fotoshoot gepland in de buitenlucht zoals bijvoorbeeld in het bos of op het strand? Houd dan rekening met de kleuren in je omgeving. Kies voor contrasterende kleur(en). Gebruik niet teveel groene tinten als jij het bos in gaat, maar gebruik de kledingstukken waar warmte in zit. Denk aan terracotta, okergeel of roze tinten. Lichte tinten passen juist goed op het strand, zoals de pasteltinten waar we het eerder over hebben gehad. Pasteltinten doen het eigenlijk overal heel goed, juist omdat ze niet schreeuwend overkomen. Laat die felle (lees: fluoriserende) kleuren dus thuis. Je wilt niet dat kleuren invloed hebben op jouw omgeving. Welke sfeer wil jij graag vast laten leggen? Locatie bepaalt heel veel, maar ook zeker jullie/jouw outfit(s)! Kies ook ook voor natuurlijke materialen, zoals wol en katoen. Ditzelfde geldt voor als je een fotoshoot hebt gepland bij jullie thuis. Probeer je aan te passen aan jouw omgeving, zodat kleuren en materiaal goed op elkaar zijn afgestemd.

 1. Jij staat in het middelpunt, dus niet die drukke print of het grote logo

Pas op met drukke prints, opvallende tekst(en) en/of logo’s op kleding. Te drukke patronen leidt de aandacht af van jou en dat wil je natuurlijk niet! Bij het afdrukken van een foto op een klein formaat kan dit ervoor zorgen dat je niet meer herkenbaar bent. Ditzelfde effect hebben fijne streepjes of ruitjes. Ze zorgen ervoor dat er een regenboog effect ontstaat. De camera kan deze lijntjes wel zien, maar niet verwerken omdat in combinatie met licht waardoor een afleidend effect ontstaat. 

Laat t-shirts of truien met grote logo’s thuis, deze zijn helemaal niet belangrijk en kunnen de aandacht trekken. Ook teksten op bovenkleding kunnen storend zijn op een foto. Ga voor een neutrale look!

 1. Houd rekening met schoenen en neem makkelijke sneakers mee

Niets is zo veranderlijk als het weer. Stem je schoenen daar op af. Soms kun je maar beter die hoge hakken thuis laten, wanneer je door het bos moet struinen voor jouw mooie fotolocatie. Of neem die makkelijke sneakers mee, zodat je kunt afwisselen tijdens de fotoshoot. Maar de allerbelangrijkste tip: draag schoenen waar jij comfortabel mee loopt!

 1. Kleed je aan met meerdere laagjes en voeg eventueel accessoires toe

Op deze manier kun jij tijdens de shoot wisselen van looks. Bij een koudere dag kunnen die laagjes ook extra handig zijn. Laagjes kunnen bijvoorbeeld op elkaar zijn afgestemd: shirt, trui en/of jas. Voeg eventueel accessoires toe, maar let op: doe dit niet te veel! Als jij van alles uit de kast haalt, leidt de aandacht niet meer naar jou maar naar die blinkende oorbellen of hoed. Hier geldt hetzelfde principe: zorg voor variatie!

 1. Haal alle broekzakken leeg!

Telefoonalarm! Stop je telefoon in een tas en niet in de broekzak. Dit geldt ook voor sleutels of andere spulletjes die jij in je broekzakken bewaard. Je hebt ze niet nodig tijdens de shoot en het zorgt ervoor dat je rare bobbels krijgt. 

 1. Allerbelangrijkste tip: geniet van de fotoshoot!

Wanneer jij je stralend voelt, zie je dit terug tijdens de fotoshoot en op de foto. Jullie liefdevolle blikken of die warme glimlach zorgen ervoor dat er een prachtig resultaat ontstaat. Geniet vooral en kijk later terug naar dat mooie moment!

ALLE TIPS IN HET KORT:

 1. Kies een kleurenpalet met twee basiskleuren. Voeg eventueel een derde tint toe en zorg ervoor dat alles in evenwicht is.
 2. Probeer kleuren en materialen aan te passen aan de omgeving. Kies contrasterende kleuren en ga voor natuurlijke materialen.
 3. Vermijd drukke patronen, opvallende teksten en grote logo’s.
 4. Trek comfortabele schoenen aan
 5. Kleed je aan met meerdere laagjes en voeg eventueel accessoires toe
 6. Broekzakken leeg
 7. Geniet van de fotoshoot!

Ik hoop dat ik je op deze manier geholpen hebt met de voorbereidingen van jouw fotoshoot. Ik ben benieuwd hoe jij/jullie straks voor mijn lens staan! Kom je er niet helemaal uit? Dan mag je mij altijd appen of mailen. Of je leent een item uit de Client Closet. Ik help je graag, tot snel!